Obsah:

Na odpisovanie počítačového softvéru?
Na odpisovanie počítačového softvéru?
Anonim

Softvér preto musíte odpisovať rovnakou metódou a v rovnakom období rokov ako hardvér. Okrem toho, ak si softvér zakúpite ako súčasť nákupu celého podniku alebo jeho podstatnej časti, softvér musí byť vo všeobecnosti amortizovaný počas 15 rokov

Viete odpisovať počítačový softvér?

Môžete odpisovať väčšinu druhov hmotného majetku (okrem pozemkov), ako sú budovy, stroje, vozidlá, nábytok a vybavenie. Môžete tiež odpisovať určitý nehmotný majetok, ako sú patenty, autorské práva a počítačový softvér. Aby bola nehnuteľnosť odpisovateľná, musí spĺňať všetky nasledujúce požiadavky.

Aká je odpisovateľná životnosť počítačového softvéru?

V súčasnosti sa počítačový softvér, ktorý nie je možné odpisovať počas 15 rokov ako nehmotný majetok podľa oddielu 197, zvyčajne odpisuje lineárnou metódou počas troch rokov počnúc mesiacom, kedy je uvedený do prevádzky.

Spĺňa počítačový softvér nárok na bonusové odpisy?

Na účely bonusového odpisovania je oprávnený majetok v jednej z tried opísaných v § 168(k)(2): Majetok MACRS s obdobím návratnosti 20 rokov alebo menej, odpisovateľný počítačový softvér, vodárenský majetok alebo kvalifikovaný prenajatý majetok.

Ako amortizujete počítačový softvér?

Softvér na interné použitie sa odpisuje na lineárnej báze počas odhadovanej životnosti majetku, ktorá sa pohybuje od dvoch do piatich rokov. Keď sa ukončí softvér na interné použitie, ktorý bol predtým kapitalizovaný, náklady znížené o prípadnú kumulovanú amortizáciu sa zaznamenajú ako náklady na amortizáciu.

Odporúča: